Week van de Teek 25 t/m 29 april

Week van de Teek 25 t/m 29 april

Jaarlijks wordt de Week van de Teek georganiseerd, in deze week wordt dit onderwerp nog eens extra onder de aandacht gebracht. Met de klimaatverandering stijgt ook het aantal tekenbeten, want teken zijn al vanaf zo’n 6 graden actief. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om uw kat of hond tegen teken te beschermen. Want wist u dat teken van maart tot en met eind november (en zelfs tijdens warme winters) actief zijn?

Zo’n 31% van alle tekenbeten loopt men op in de tuin, onbeschermde katten en honden kunnen levende teken mee naar uw tuin en huis nemen. Het is zelfs zo dat katten- en hondeneigenaren 50% meer kans op een tekenbeet hebben dan mensen zonder huisdieren!

Tekenbeten wilt u natuurlijk voorkomen, zowel bij uzelf als ook bij uw huisdier. Denk aan alle ziekteverwekkers die teken kunnen overdragen…

Daarom vragen wij tijdens de Week van de Teek extra aandacht voor het beschermen van uw huisdier tegen teken! Bel ons: 0572-353334 of kom langs voor advies op maat over de beste bescherming van uw kat of hond tegen teken.

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven