Voorbereidingen Qlip controle

Voorbereidingen Qlip controle

Voorbereidingen voor de Qlip controle

Waarschijnlijk is het voor velen van jullie herkenbaar, er komt een mail van Qlip binnen met de mededeling dat ze langskomen voor controle. Tijdens deze controle wordt u als veehouder gecontroleerd of de melk veilig wordt geproduceerd met aandacht voor diergezondheid en dierenwelzijn. Om stress te voorkomen is het fijn om goed voorbereid te zijn. Hieronder leest u welke documenten u van ons bij hand moet hebben en waar u de desbetreffende documenten kunt vinden.

NB: Wanneer we spreken van ‘ons portaal’ bedoelen we de mogelijkheid om in te loggen op uw eigen account in ons managementsysteem. Hier kunt u o.a. visitebrieven opvragen, medicijnlogboeken inzien en BBP’s uitprinten en laboratoriumuitslagen bekijken. Mocht u nog geen toegang hebben tot het portaal, maar hier wel graag gebruik van willen maken neem dan per mail of telefonisch contact met ons op. De gebruikerskosten zijn €22,26 per jaar.

  • 1-op-1 overeenkomst: De 1-op-1 overeenkomst met de geborgde rundveedierenarts is te vinden op: www.inforund.nl, deze is digitaal ondertekend door de dierenarts en door u.
  • Het Koekompas van de laatste 12 maanden: Koekompas: deze staat op www.zuivelplatform.nl, hier komt u via de website van uw melkfabriek in. Een ondertekend Koekompas geldt vooralsnog als BGP.
  • Het getekende bedrijfsbehandelplan van de laatste 24 maanden: wanneer u het bedrijfsbehandelplan niet bij de hand hebt kunt u deze vinden in ons portaal.
  • De rekeningen, logboekformulieren, het BBP en de behandelingen bij rundvee (van minimaal de laatste 3 maanden) met behandelingen en alle geleverde diergeneesmiddelen: deze documenten heeft u van ons ontvangen via de mail. Mocht u ze niet bij de hand hebben, kunt u ze vinden in ons portaal.

Overige vragen

Wij proberen het zo overzichtelijk mogelijk te maken voor u als veehouder en proberen om alle documenten binnen 12 maanden te vernieuwen om zo aan de verplichtingen te voldoen die de melkfabriek aan u oplegd. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden neem gerust contact met ons op wij helpen u graag verder!

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven