Specialisatie

Pet Fit Club

Pet Fit Club

Mocht uw hond of kat overgewicht hebben dan vindt u het vast lastig om hem/haar te laten afvallen. Speciaal hiervoor hebben wij een gewichtsverliesprogramma genaamd ‘Pet Fit Club’ waar u samen met uw huisdier aan mee kan doen. Dit programma is ontwikkeld door onze voedingsleverancier Virbac. Zij hebben bewust gekozen voor een gewichtsverliesprogramma met een positieve insteek. Vandaar ook de naam Pet FIT Club. Het motto is dan ook om op een gemakkelijke & effectieve manier voor gezonde & gelukkige huisdieren te zorgen.

Hoe ziet zo’n programma er ongeveer uit?

Het gewichtsverlies programma begint meestal in de spreekkamer, waar het de dierenarts opvalt dat uw dier niet op het juiste gewicht zit. Het kan u natuurlijk ook zelf opvallen dat uw huisdier niet op het juiste gewicht zit. Als dit geconstateerd is wordt er een afspraak ingepland met de assistente. In het eerste consult wordt uitgebreid gesproken over voeding, beloningen, beweging en het streefgewicht. Ook wordt uw huisdier gewogen, opgemeten en wordt er een ‘voor-foto’ gemaakt. U ontvangt een map met alle informatie om thuis nog eens door te nemen en een aantal gadgets om u in de komende periode te ondersteunen.

Na de start van het programma komen u en uw huisdier elke 2 a 3 weken langs om te wegen, te meten en te bespreken hoe het gaat. Aan de hand van het gewicht wordt de voeding en de beweging eventueel aangepast als dat nodig is. Soms blijkt na een aantal weken dat het gewichtsverlies niet gaat zoals verwacht, soms wordt er dan nog een extra bloedonderzoek geadviseerd om uit te sluiten dat de schildklier niet te langzaam werkt.

Gemiddeld is de duur van het traject 6 maanden. Als uw huisdier zijn/haar streefgewicht heeft bereikt ontvangt u van ons een gratis zak Virbac voer en wordt er een ‘na-foto’ gemaakt voor onze ‘wall of fame’. Natuurlijk bent u daarna altijd nog welkom om uw huisdier te komen wegen om te zien of deze het nieuwe, gezonde gewicht blijft houden!

Heeft u vragen of wilt u uw huisdier hiervoor aanmelden, neem dan contact met ons op: 0572-353334.

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven