Column

Puppy consultatiebureau

Puppy consultatiebureau

Waarom een consultatiebureau?

De meeste pups komen op een leeftijd van 8 weken bij de nieuwe eigenaar. Op de leeftijden van 9 en 12 weken bezoeken ze de dierenarts voor lichamelijk onderzoek en vaccinaties. Daarna zien wij de honden pas weer op eenjarige leeftijd bij ons op de praktijk.

Tijdens het eerste jaar van de pup gebeurt er veel. Al die nieuwe dingen waar hij/zij aan moet wennen, het zindelijk worden, de eerste loopsheid in geval van een teef, hij/zij zal flink gaan groeien en de melktanden moeten gewisseld worden. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van veranderingen tijdens dat eerste levensjaar. Een drukke, spannende tijd dus.

Om deze veranderingen goed in de gaten te houden is er bij ons een ‘puppy consultatiebureau’.

Wat gaan we doen?

De assistente zal de dieren op 5 en 8 maanden controleren. Doel van deze bezoekjes is om de pup te wegen (en daarmee ook de groei met behulp van een groeicurve in de gaten te houden), het tanden wisselen te volgen en vooral ook om een bezoekje aan onze praktijk leuk te maken. Hierdoor zal de jonge hond  in de toekomst hopelijk een stuk minder nerveus zijn voor een bezoekje aan de dierenarts.

Daarnaast kan de assistente u adviezen geven met betrekking tot de opvoeding, parasieten, voeding, gebitsverzorging, sterilisaties en castraties.

Op 1-jarige leeftijd krijgt de pup zijn benodigde vaccinatie en wordt hij/zij weer door de dierenarts gecontroleerd.

Wat gaat het kosten?

De kosten voor het consultatiebureau zijn, met uitzondering van de vaccinaties en de kosten van ontworming en dergelijke, gratis*! U kunt bellen voor een afspraak voor het consultatiebureau.

Wij hopen u en uw pup te zien in onze dierenartsenpraktijk!

 

*Het consultatiebureau is gratis voor de puppy eigenaren die bij Diergeneeskundig Centrum Midden Salland hun pup laten vaccineren.

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven