Column

November seniorenmaand

November seniorenmaand

Beste lezers,

Elk dier heeft verschillende levensfases, waarbij ook verschillende levensbehoeften horen. Een pup of kitten zit vol energie en levenslust, naarmate het dier ouder wordt veranderd het gedrag en zo ook de levensbehoeften. Het dier heeft minder lichaamsbeweging nodig en slaapt meer. Wist u dat we een hond vanaf een leeftijd van 8 jaar een senior noemen? Bij een kat is dit vanaf 10 jaar, maar leeftijd zegt niet altijd alles. Als u eens goed naar uw huisdier kijkt kunt u het misschien ook wel zien dat uw dier al een senior is. Uw huisdier is wat minder actief, slaapt meer en begint wellicht iets grijs te worden, dit zijn vaak uiterlijke kenmerken van een ouder wordend dier. Naast de uiterlijke kenmerken hebben dieren, net als mensen, ook last van ouderdomskwaaltjes. Bij ouderdomskwalen moet u o.a. denken aan artrose, chronische nierziekte en gebitsproblemen. Het lastige bij dieren is, dat ze deze kwaaltjes nauwelijks laten merken. Wanneer ze afwijkend gedrag vertonen is de aandoening vaak al in een verder stadium.

Om ouderdomskwalen op tijd te ontdekken kunnen we er samen van alles aan doen om te zorgen voor een lang en prettig leven van uw huisdier. Door middel van het ‘senioren consult’ besteden wij in de maand november extra aandacht aan het oudere dier. Tijdens dit consult nemen we alle tijd om uw huisdier te onderzoeken, we bekijken de oren, ogen en het gebit. We luisteren naar het hart, controleren het gewicht en doen een volledig lichamelijk onderzoek. Natuurlijk zitten er verschillende voordelen aan zo’n ‘senioren consult’;

  • een urineonderzoek tijdens het ‘senioren consult’ is gratis;
  • screening van onder andere de nier- en schildklierfunctie bij de kat en onder andere nierfunctie en suikergehalte bij de hond is tegen een gereduceerd tarief;
  • u krijgt een waardebon van 50% korting op een zak senior voeding van Virbac (mocht uw huisdier op een ander dieet-voeding van Virbac staan kan de bon ook daarvoor worden ingezet).

De uitslagen van het urine- en bloedonderzoek zijn niet alleen van belang voor nu, maar kunnen we ook gebruiken als referentiewaarden van uw dier voor in de toekomst. Bent u benieuwd naar de gezondheid van uw hond of kat? Of heeft uw huisdier al enige tijd last van bijvoorbeeld, meer drinken, minder eetlust, stinken uit de bek, sneller hijgen of moeite met uit de mand komen? Bel ons dan voor een afspraak: 0572-353334 en dan zien we u en uw huisdier binnenkort in onze praktijk!

Vriendelijke groet,

Team DGC Midden Salland

 

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven