Column

Gebeten vlinderhond

Gebeten vlinderhond

Geachte lezers,

Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad en kunnen u en uw huisdier weer uitgerust aan de rest van het jaar beginnen. Bij ons is de zomervakantie in het algemeen juist een drukke tijd omdat er veel puppy’s en kittens zijn. Ook zien we meer diarree, oorontstekingen en bijtwonden. Dit laatste omdat blijkbaar meer honden los lopen en ze elkaar dus kunnen aanvallen.

Laatst nog liep een mevrouw rustig met haar vlinderhondje langs het kanaal, keurig aan de riem. Opeens kwam een grote hond van grote afstand op haar kleine hondje afgestormd en heeft het arme dier volledig open getrokken. De huid was helemaal losgescheurd van de ribben.

Als een wonder heeft het hondje de aanval overleefd en kon ze in paniek zo snel mogelijk naar ons komen. Hier hebben we lange tijd moeten opereren om alles weer bij elkaar te krijgen. Gelukkig is het gelukt en na enkele weken, na meerdere verbandwisselingen en antibioticumkuren, is het hondje lichamelijk weer genezen.

Wat niet genezen is de angst bij het hondje voor alle andere honden. Ze is panisch en de eigenaar moet naar afgelegen gebieden gaan om haar rustig uit te kunnen laten. Ook de eigenaresse is getraumatiseerd, gaf ze aan. Ze is als de dood dat haar hondje weer zoiets overkomt.

De eigenaar van de bijtende hond gaf niet thuis nadat hij het dier bij zich geroepen had en zodoende moest de mevrouw van het gebeten hondje ook nog zelf voor de diergeneeskundige kosten opdraaien.

Al met al een heel nare zaak.

Een advies aan iedereen met een hond die niet 100% te vertrouwen is, houd hem aan de lijn, en mocht er toch wat gebeuren, los het samen op. Het is erg vervelend als de eigenaar van de gebeten hond zelf voor alle kosten moet opdraaien. Dit is zeer onredelijk in mijn ogen.

Hopelijk blijft eenieder dit bespaard.

Veel plezier gewenst met Stöppelhaene en/of de Pompdagen, voor degene die ernaar toe gaat.

Namens het team van DGC Midden Salland.

Bob Suurenbroek

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar boven