• Openingstijden ma t/m vr 08.00 - 18.00 uur | za 08.00 - 11.30 uur
  • info@middensalland.nl
  • 0572 - 353334

Column

Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Geachte lezers,

Ongelofelijk wat een virus een invloed kan hebben op ons alledaagse leven. Ziek worden en erger zijn de meest prangende voorbeelden natuurlijk, maar ook het isolement waarin velen zich bevinden is erg naar. Hopelijk zal de aangekondigde ontspanning voor iedereen wat lucht geven.

Voor onze praktijk heeft de crisis ook veel invloed gehad. Gelukkig is niemand van de assistentes of dierenartsen getroffen door het virus. Toch hebben we vele aanpassingen gedaan om het risico van besmetting, voor u als cliënt en voor ons, zo laag mogelijk te houden.

Enkele van deze maatregelen zijn:

*Eigenaren wordt gevraagd alleen te komen

*Handdessinfectie bij binnenkomst

*Zo veel mogelijk afstand bewaren en desnoods buiten wachten

*Er is zoveel mogelijk plexiglas geplaatst

*Bij voorkeur pinnen i.p.v. contant betalen

*De patiënt gaat i.h.a. zonder eigenaar mee naar de spreekkamer

Deze maatregelen hebben het voor u als klant en voor ons als medewerkers soms lastig gemaakt om alles normaal te laten functioneren. Toch zijn wij in wij in het algemeen tevreden over hoe het allemaal gelopen is en zullen er mee doorgaan zolang het nodig is. Hartelijk dank voor uw begrip!

Afgelopen periode zijn we regelmatig benaderd of de praktijk wel open is. Dit is dus volmondig met een ja te beantwoorden. Toch zullen enkele eigenaren, volledig begrijpelijk, het jaarlijkse bezoek voor de gezondheidscheck en vaccinatie uitgesteld hebben.

Nu de overheid de beperkingen wat vermindert, is het echter verstandig om toch weer de uitgestelde vaccinaties te komen halen. De bescherming tegen diverse hondenziektes (met name de ziekte van Weil en besmettelijke hondenhoest) vermindert naarmate er langer geleden gevaccineerd is en daardoor is de kans op ziekte-uitbraken groter.

Niet alleen vaccinaties zijn gevaarlijk om uit te stellen, ook andere zorg moet onder de aandacht blijven van de baasjes. Als een dier pijn laat zien (bv: slecht eten, teruggetrokken, agressief, kreupel) kan uitstellen van een bezoek aan de dierenarts ernstige gevolgen hebben. Problemen in de kiem smoren is natuurlijk altijd beter.

Mochten er vragen zijn over uw huisdier of over een bezoek aan onze praktijk bel ons gerust op 0572-353334. Dit geldt ook voor de eigenaren die ons nog nooit bezocht hebben.

Tot slot wil ik u, namens alle dierenartsen en medewerkers van de praktijk, een zo gezond mogelijke tijd toewensen.

Bob Suurenbroek

Dierenarts in Raalte en Heino

 

 

 

Onze dierenartsen staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar top