• Openingstijden ma t/m vr 08.00 - 18.00 uur | za 08.00 - 11.30 uur
  • info@middensalland.nl
  • 0572 - 353334

Column

Column avondklok en valentijnsactie

Column avondklok en valentijnsactie

Geachte lezers,

Afgelopen week is de avondklok ingegaan. In geval van een spoedgeval bij je  huisdier mag  je echter wel naar de dierenarts komen tussen 21.00 en 4.30. Wel is het verplicht een formulier bij je te hebben.

Dit is de “Eigen verklaring Avondklok” te vinden op Rijksoverheid.nl. Hierbij kan je het vakje aankruisen waar staat: ’Ik heb dringend medische hulp nodig of een dier heeft dringend medische hulp nodig’. Hopelijk zult u het niet nodig hebben, maar een bekeuring voorkomen is toch prettig.

Zoals in het verleden vaker heeft plaats gevonden, hebben we ook dit jaar de zogenaamde Valentijnsactie. Dit houdt in dat in februari poezen en katers met korting gesteriliseerd dan wel gecastreerd kunnen worden. De leeftijd van waaraf geopereerd kan worden is 6 maanden. De korting bedraagt voor een poes 10 euro en voor een kater 5 euro. Voor een afspraak kunt u de praktijk bellen op: 0572-353334.

Waarom is het verstandig om poezen en katers te helpen?

Voor katers is de drang om weg te lopen om op zoek te gaan naar een krolse poes veel minder. Hierdoor is de kans om in een gevecht met een andere kater te raken veel kleiner. (Naast de bijtwonden is het krijgen van kattenaids en kattenleukemie een groot risico voor  vechtende katers) Bijkomend voordeel is dat de urine van gecastreerde katers veel minder stinkt dan van intacte dieren.

Voor poezen geldt het krijgen van een ongewenst nestje als groot risico. Nu is een nestje natuurlijk heel schattig, maar je moet het als eigenaar  wel willen. Een andere reden om vroeg te steriliseren is dat de kans op het krijgen van baarmoederontsteking, melkkliertumoren en suikerziekte veel minder zal zijn.

Mochten er vragen zijn over dit onderwerp of over de Coronamaatregelen met betrekking tot een bezoek aan onze praktijk? Bel ons gerust!

Vriendelijke groet,

Bob Suurenbroek

Dierenarts in Raalte en Heino

Onze specialisten staan voor uw dier(en) klaar

24/7 bereikbaar

Eigen laboratorium

Complete zorg voor uw dier(en)

Alle kennis in huis

Scroll naar top